Opskrift » brombærtærte - citroncremefraiche

BROMBÆRTÆRTE, på Brombærtærte med citron-cremefraiche  
Tilberedningstid: Ikke angivet
Antal personer: 6
Kilde:



Ingredienser:
Tærtedej
2 1/2 dl hvedemel
75 gram smør eller margarine
1 æggeblomme
1/2 dl Lys Sirup
Fyld
2 æggehvider
1 dl Flormelis
1 teske Vaniljesukker
1 dl hakkede mandler
1/2 l brombær (der kan også bruges andre bær eller frugter)
Citroncremefraiche
250 dl cremefraiche 38%
3 spiseske Flormelis
saft og reven skal af 1 citron

Fremgangsmåde:
1. Bland alle ingredienserne til dejen. Beklæd en tærteform på ca. 22 cm i diameter med dejen, og prik huller i dejen. Stil den i køleskab i 30 minutter. Sæt den derefter i ovnen ved 175°C.
2. Forbag tærten i 15 minutter.
3. Pisk æggehviderne stive. Tilsæt sukkeret, og pisk i yderligere et par minutter. Vend mandler og bær forsigtigt i de piskede æggehvider. Kom blandingen i tærteformen, og bag den midt i ovnen i ca. 20 minutter, til marengsen har fået farve.
4. Pisk cremefraiche og flormelis. Tilsæt citronsaft og -skal. Server tærten lun med citroncremefraichen til.


 Opskrifter / brombærtærte - citroncremefraiche